Tips bij het kopen van een keuken

27 juli '20

De keuken is een van de belangrijkste plekken in huis en we besteden er dagelijks veel tijd. Daarom moet een keuken niet alleen praktisch en functioneel, maar vooral ook geheel naar jouw smaak ingericht zijn. Ga je op zoek naar een keuken? We zetten een aantal tips voor je op een rij, die je kunnen helpen bij je keuze.

Doe keuken inspiratie op

Op het gebied van keukens, is er door de jaren heen veel veranderd. Waar de keuken vroeger vaak een aparte ruimte was waar alleen werd gekookt, zien we tegenwoordig dat de leefkeuken meer in opkomst is. Niet zo gek, want een leefkeuken is een ideale plek voor de borrel of een goed gesprek. Voor een leefkeuken is het belangrijk dat hij sfeervol en fijn is ingericht. Vind je het lastig om zo'n plek te creëren? Begin eens met het opdoen van keuken inspiratie, bijvoorbeeld op Pinterest. Verzamel ideeën, kleuren en voorbeelden en ontdek welke stijl je voorkeur heeft.

Kies de stijl die bij je past

Wat een 'mooie keuken' is, is voor iedereen anders. Het gaat vooral om een stijl die bij jou past. Zorg er wel voor dat de nieuwe keuken past bij de rest van je interieur. Dan blijft jouw woonstijl een mooi geheel. Je kunt kiezen uit heel veel woonstijlen. Bijvoorbeeld een landelijke stijl met hout en grijstinten of juist een simplistisch Scandinavisch design met veel witte elementen. Ook zien we steeds vaker de zwarte keuken; een keuken in dit design is een echte eyecatcher in je interieur. Bovendien passen de donkere kleuren bij iedere woonstijl.

image alt

Denk aan de indeling van je keuken

Naast het design van de keuken, is ook de praktische indeling van belang. Je staat tenslotte zo vaak in de keuken, dat je niet tegen onhandige zaken wilt aanlopen. De spoelbak, kookplaat en de koelkast spelen in die indeling de belangrijkste rol en staan centraal in de zogenoemde 'keukendriehoek'. Dit is een methode die veel wordt gebruikt bij het indelen van een keuken. Door deze onderdelen op een goede manier te plaatsen, maak je de looplijnen en handelingen logisch. Dat bespaart je veel ergernis!

Meer tips en inspiratie?
De professionele keukenadviseurs van Eigenhuis Keukens helpen je graag met een keukenadvies op maat. Je bent welkom in een van onze showrooms.

  Meer nieuws lezen
  Bekijk het woningaanbod