Er zijn nog slechts enkele woningen vrij in Buitenoord. Dit is echt je allerlaatste kans want er komt geen nieuwe woningaanbod meer in Buitenoord. Bekijk snel de laatste bouwnummers en vraag een vrijblijvende optie aan!

Opgeleverd

Wonen in Tuinwijk

Onlangs ontvingen de laatste bewoners van de nieuwe, gasloze wijk Tuinwijk in Wageningen de sleutel van hun nieuwe huis. Hiermee is de voltooiing van het 2e deelplan van Kortenoord, in de gevarieerde natuuromgeving ten westen van het centrum van Wageningen, een feit. Wageningen is een energiezuinige woonwijk rijker. 

image alt

Kleinschalig en knus

Wandelpaden, kleinschalige straatjes en parkjes: Tuinwijk is niet alleen energiezuinig, het is ook een bijzonder knusse wijk. De langgerekte meidoornhaag en de Nijlantssingel met een parkachtige oever, vormen de basis van Tuinwijk. Kenmerkend zijn de kleinschalige straatjes en leuke parkjes. De jaren 30-architectuur maakt het geheel af, en zorgt voor een knusse wijk met veel privacy. De combinatie van hofjes, wandelpaden en veel groen laat bewoners hier niet alleen wonen maar ook leven.

image alt

Energiezuinig en betaalbaar

De 249 woningen in de wijk zijn allemaal gasloos. Ze hebben een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruik maakt van bodemwarmte. Dit systeem zorgt zelfs voor 'gratis' koeling in de zomer. Daarnaast wekken veel woningen hun eigen groene stroom op met behulp van zonnepanelen. Een aantal woningen heeft hierdoor zelfs helemaal geen elektrarekening meer. Ook is de ambitie om wonen betaalbaar te houden verder ingevuld met Tuinwijk met onder andere 55 sociale huurwoningen.

Gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, heeft de nieuwe wijk ontwikkeld als onderdeel van Kortenoord. Bouwbedrijf Trebbe heeft de bouw van de woningen gerealiseerd.

image alt

Uitstraling: jaren '30

De woningen in Tuinwijk hebben een jaren '30-uitstraling. Van tussenwoning tot vrijstaand uitgevoerd in rood of wit. Het groen van de voortuinen en de afwisselende woningtypen met hier en daar erkers, flinke overstekken, wisselende kapvormen, gemetselde sierschoorstenen en luifels boven de voordeur zorgen voor dat echte jaren -30 -tuinwijk gevoel. 

image alt

Hét Tuinwijk-gevoel

In Tuinwijk staan veel verschillende woningen aan kleinschalige straatjes. De ruime opzet en groenstroken geven een geborgen sfeer met veel privacy. Dankzij verschillende woninguitvoeringen ontstaat er een speels straatbeeld. De langgerekte meidoornhaag en de Nijlantssingel met een parkachtige oever, vormen de basis van Tuinwijk. De wijk heeft een intiem dorps karakter, met kleine straatjes en leuke parkjes. De combinatie van hofjes, wandelroutes en veel (bestaand) groen geven je het echte ‘Tuinwijk-gevoel’.

Ook wonen tussen de natuur en de stad?

Tussen natuurgebied Binnenveld en Tuinwijk ontwikkelt BPD een 3e wijk; Buitenoord. Dit wordt de laatste wijk van Kortenoord. Een statige, ruim opgezette woonwijk met grote tuinen en veel openbaar groen. In Buitenoord komen zo’n 430 nieuwe woningen: van eengezinswoning tot vrijstaande villa. Ze worden allemaal duurzaam gebouwd. Alle woningen zijn gasloos en krijgen een bodemwarmtepomp, voor een bewust en toekomstbestendig leven. Interesse? Maak kennis met de woningen in Buitenoord.

Woningen Buitenoord
nieuwbouw wageningen kortenoord
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Kortenoord
Wat is er nog te koop? Woningen Buitenoord