Villapark Facet Wageningen

Wakker worden met het geluid van kwetterende vogels. Een streepje zonlicht valt zacht de kamer binnen. Op de meest warme zomerdagen slaap je heerlijk. Je opent het raam en ademt diep in. Je ziet de bomen, hoort de vogels, het rúikt gewoon naar groen. Wat wordt het vandaag? Eerst de krant met een espresso op het terras. Of toch starten met een rondje hardlopen door natuurgebieden Binnenveld of Grebbeberg? In Villapark Facet woon je in het groen, jouw eigen wijk Buitenoord heeft alle stadse voorzieningen van Wageningen om de hoek.

image alt

Het kroonjuweel van Buitenoord

Het duurzame Villapark Facet, is het slotakkoord van het succesvolle Kortenoord. De woningen zijn innovatief en parametrisch ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie. Woonwensen en energie-eisen versmolten synergetisch en vormen de basis voor de architectuur. Villapark Facet is op elk punt doordacht. Van wooncomfort en duurzaamheid tot omgeving en uitstraling. Van binnen en buiten. Dit is met recht wonen in zijn slimste vorm. 

image alt

Aan alle facetten gedacht

De villa’s in Facet zijn vanuit alle hoeken bekeken bijzonder. Ze zijn tot in de puntjes uitgedacht. Ieder facet is onder de loep genomen. De ontwerpfilosofie leverde kozijnen en raamuitsparingen op met een uitgekiend lijnenspel. De bijzondere vormen geven een facet geslepen indruk. Deze ontwerpoplossing is gebaseerd op de optimale balans tussen zonlicht en warmte. De fijne getemperde lichtinval in huis houdt het zomers aangenaam van temperatuur, terwijl in de donkere maanden de zon optimaal het huis kan verwarmen. En het levert in de praktijk een bijzondere aanblik van de woning. Wist je trouwens dat 'facet' geslepen betekent dat er een optimale breking en weerkaatsing van licht optreedt? Ook is het woord 'facet' afgeleid van 'facit'. En dat betekent ‘som, uitkomst en eindresultaat’. Op alle facetten een rond verhaal dus!

image alt

Een groene en rustgevende woonomgeving

Buitenoord ligt midden in de natuur: de ecologische waterberging in het noorden, de landelijke Haarweg in het zuiden en in het westen het panoramische uitzicht op natuurgebied Het Binnenveld en de Grebbeberg. Deze prachtige omgeving was vroeger het domein van fruit en boomgaarden. Als vanzelf is er in Buitenoord veel zorg en aandacht voor de groene inrichting. De bloesembloeiende fruitbomen, groene lanen en natuurlijke struinpaden geven de woonomgeving een rustgevende, groene kwaliteit.