Keukentrends 2020

26 augustus '20

Een keuken kiezen voor je nieuwbouwwoning? Wellicht kunnen wij je hier een beetje mee helpen. We geven je hier een kijkje in de laatste keukentrends. Laat je inspireren en begin goed voorbereid aan de zoektocht naar jouw droomkeuken.

Zwart is het nieuwe wit in de keuken

Een van de keukentrends van het afgelopen jaar, is de opkomst van de zwarte keuken in plaats van de witte keuken. Zo worden er vaker zwarte keukens gekocht, maar wordt er ook steeds meer gecombineerd met donkere tinten. Een houten keuken in combinatie met zowel lichte als donkere elementen, wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Een keuken in deze stijl oogt chique en past eveneens in vele interieurs.

image alt

Modern ontmoet klassiek

Een nieuwe opkomende keukentrend is de combinatie tussen de klassieke en moderne keukenstijl. Zo zien we bijvoorbeeld dat het moderne vlakke front steeds vaker wordt gecombineerd met het klassieke lamelfront en dat consumenten eerder kiezen voor een keuken die bestaat uit 2 gelijkwaardige kleurtinten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de combinatie tussen steen- en agaatgrijs. Op deze manier past een keuken in deze stijl zowel in een modern, als in een klassiek interieur.

image alt

Goud als eyecatcher

Keukens blijven ook in 2020 'shinen' met de trendkleur goud. En die kun je op veel verschillende manieren toepassen. Zo geef jij je donkere keuken bijvoorbeeld een warme, chique uitstraling wanneer je hier gouden elementen aan toevoegt. Denk aan een gootsteen, een kraan of greepjes van goud. Ook een gouden kastenwand is bijvoorbeeld niet ondenkbaar.

Nieuwste keukentrends bij Eigenhuis Keukens
Spreken bovengenoemde keukentrends je aan en heb je interesse in een keukenadvies op maat? We verwelkomen je graag in één van onze showrooms. Onze professionele keukenadviseurs vertellen je graag meer over het toepassen van de nieuwste trends in jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak!

  Meer nieuws lezen
  Bekijk het vrije woningaanbod