Groenverklaring voor Buitenoord fase 7

30 mei '22

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in Buitenoord fase 7. Deze woningen krijgen een groenverklaring. Met deze verklaring ontvang je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de Groenhypotheek van Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen?

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De BENG 2 waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in fase 7. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de BENG berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Groenhypotheek

Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Buitenoord fase 7. Zij bieden voor deze woningen daarom de Rabo Groenhypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je 0,5% korting op de hypotheekrente over de eerste €150.000 bij 10 jaar vaste rente*. Naast deze korting kom je ook in aanmerking voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank.

*Korting en looptijd in mei 2022. De hoogte van de BENG 2-waarde en keuze voor een woning of appartement bepalen het bedrag waarop je rentekorting ontvangt.

Lees meer over de Groenhypotheek van Rabobank
  Lees het laatste nieuws
  Bekijk de woningen