Extra leencapaciteit

Extra leencapaciteit bij duurzame woning Buitenoord

7 oktober '19

In Buitenoord fase 1 zijn bijna alle woningen energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je verbruikt - voor verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten. Je hebt alleen nog te maken met de stroomkosten voor bijvoorbeeld wasmachine, droger en televisie. En een fijn voordeel: bij aankoop van een energieneutrale woning kan je tot € 15.000 extra lenen. 

De regels voor duurzame hypotheken

Bij een energieneutrale woning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC van 0,4 of lager een extra leencapaciteit kunt krijgen van €9.000. De sociale koopwoningen hebben een EPC van 0,26 dus die komen in aanmerking voor deze extra leencapaciteit. Bij een woning met een EPC van 0 of lager, zoals bij alle andere woningen in Buitenoord, is dat maar liefst €15.000! Je kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet energieneutrale woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning en of jij aanspraak kunt maken op die €15.000 extra leencapaciteit.

Meer weten?

Henk Jansen van Rabobank Vallei en Rijn denkt graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. Hij kan inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en kan gratis een financiële check voor je opstellen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar 0318-660660 of 06-12601552 of een mail sturen naar [email protected].

1
Terug naar het nieuwsoverzicht Nieuws Buitenoord
Meer weten over duurzaamheid in dit project? Hoe werkt een bodemwarmtepomp