Oplevering in zicht? Vergeet de opstalverzekering niet!

1 februari '21

Wist je dat de opstalverzekering in moet gaan op de dag dat je de sleutel van je nieuwe woning krijgt? Voor de kopers van een woning in Buitenoord fase 1 is het dus belangrijk dat ze deze opstalverzekering op tijd regelen.

Goed verzekerd. Goed gevoel

Oké, er zijn inderdaad leukere dingen dan het regelen van een verzekering. Bijvoorbeeld fantaseren over de inrichting van je nieuwe huis of het uitzoeken van een nieuwe bank. Toch krijgt iedere koper van een huis er vroeg of laat mee te maken; de opstalverzekering. Met deze verzekering verzeker je jouw woning tegen schade door brand, storm of bijvoorbeeld door diefstal of inbraak. 

Hypotheek? Opstalverzekering verplicht

Een scenario waar je natuurlijk liever niet aan denkt, is dat je huis bijvoorbeeld afbrandt. Toch komt het helaas wel eens voor. Sluit je een opstalverzekering af dan wordt de herbouwwaarde vastgesteld. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning in dezelfde staat weer op te bouwen. Wel zo’n geruststellende gedachte toch?

Wist je trouwens dat als je een hypotheek hebt, je dan verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten? Het huis is per slot van rekening het onderpand van de hypotheekverstrekker. Stel dat je huis afbrandt, dan is het onderpand weg. Dat risico wil de hypotheekverstrekker niet.

Op de dag dat je de sleutel krijgt

Kortom: het is dus heel belangrijk dat je een opstalverzekering afsluit en nog belangrijker dat die ingaat op de dag dat de woning aan je wordt opgeleverd. Regel het daarom op tijd! Dan kun je meteen gaan klussen als je de sleutel krijg. Kun je daarna heerlijk genieten van je nieuwe huis én met een zorg minder! En wanneer je goed verzekerd bent zit die nieuwe bank toch nog nét iets lekkerder. Of niet dan? Als dat geen win-win is.

  Meer nieuws lezen
  Ik heb een vraag