Koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria

2 oktober '19

Ben je geïnteresseerd in een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria? Dan is het goed om te weten dat er aanvullende toewijzingscriteria voor deze tussenwoningen zijn. Zo mag je bijvoorbeeld geen hoger gezamenlijke inkomen van € 65.000 hebben. En krijgen huurders van De Woningstichting voorrang. 

Bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000

Een koopwoning met aanvullende toewijzingscriteria is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 65.000 hebben. Er zal/zullen (een) inkomensverklaring(en) van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2020 overlegd moeten worden. Wil je in aanmerking komen voor een bereikbare koopwoning? Je kunt je inkomensverklaring meenemen tijdens het verkoopgesprek of samen met je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis Account wanneer de verkoop is gestart.

Hoe werkt de toewijzing?

Voor de woningen met aanvullende toewijzingscriteria is een andere toewijzing van toepassing. Het werkt als volgt: 

1. Aantal kandidaten per bouwnummer

Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten op dat bouwnummer, dan volgt een 2e beoordeling, zie stap 2. 

2. Huurder Woningstichting

Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een eengezinswoning bij De Woningstichting huurt in Wageningen heeft. In samenwerking met de gemeente Wageningen en De Woningstichting zijn er namelijk afspraken gemaakt om de doorstroom van huurwoningen te bevorderen. Huurders van de Woningstichting bestaande uit twee of meerpersoonshuishoudens die een zelfstandige woning achterlaten krijgen hierdoor voorrang. Niet alleen huurders van een eengezinswoning maar ook van een appartement. De exacte voorwaarden kan je lezen in de communicatie van De Woningstichting. 

3. Financiële check

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze allemaal huurder zijn van De Woningstichting, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of dat je betaalt met eigen middelen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft.

Let erop dat erin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaalt. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

4. Aanmeldduur

Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer, ze allemaal huurder zijn van De Woningstichting én ze allemaal de financiële check hebben doorlopen, kijken we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende. Dat is het moment waarop je je als klant hebt ingeschreven voor de betreffende deelfase die in verkoop gaat. Als je je al eerder hebt ingeschreven voor een eerdere fase, vragen wij je opnieuw aan te melden. Let op: het gaat dus niet om de inschrijving bij start verkoop. Je kunt tijdens de verkoopperiode rustig de tijd nemen om je voorkeuren (maximaal 5) door te geven. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan degene die als langste staat aangemeld.

Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Dat betekent dat - als jij de enige bent met een voorkeur voor een bepaald bouwnummer - dat bouwnummer aan jou wordt toegewezen, ook als dit niet je eerste voorkeur is. Dat geldt niet voor inschrijvers die een financiële check hebben gedaan. Die krijgen te allen tijde het eerste vrije bouwnummer van hun hoogste voorkeur toegewezen.

  Bekijk het woningaanbod
  Stel een vraag