Toekomstige school IKC De Zwaneridder

21 maart '22

Wij introduceren graag deze prachtige Artist Impression van IKC De Zwaneridder. Dit is een definitief ontwerp van architectenbureau 9 graden.
In Villapark Facet komt er in de toekomst een nieuwe school. Naar verwachting zal men starten met de bouw na de zomervakantie. Prognose oplevering zal in de zomer in 2023 zijn. De start van de school voor de leerlingen zal n.t.b. zijn. 

 

IKC de Zwaneridder

Pedagogie van Rudolf Steiner

De IKC telt een kleine 200 kinderen tussen de 2 en 12 jaar, afkomstig uit Wageningen en de wijde omgeving. De vrije school valt onder de stichting Pallas en de kinderopvang valt onder de stichting Istia. Samen vormen zij Integraal Kind Centrum (IKC) de Zwaneridder. Het schoolbestuur is als ‘bouwheer’ verantwoordelijk voor de nieuwbouw. 

Kinderen uit de wijk zijn bij deze school van harte welkom. De visie van de school is gebaseerd op de pedagogie van Rudolf Steiner. In de IKC leren kinderen lezen, schrijven en rekenen, maar ook samen spelen, dansen, toneelspelen, muziek maken, zingen, handvaardigheid en schilderen. Ze werken in de tuin, spelen veel buiten en vieren feest. Dit alles vanuit het idee dat een kind zich zo evenwichtig kan ontwikkelen tot een zelfstandig, vrijdenkend mens dat optimaal voorbereid de wereld tegemoet kan treden.

Verbondenheid is daarbij een sleutelwoord. Die verbondenheid is niet alleen terug te vinden in het leerplan, maar voelbaar, zichtbaar en merkbaar in de klassen, het gebouw en het schoolplein. 

De school gaat uit van klassen met 28 tot maximaal 30 kinderen met een leraar en onderwijs assistenten. Er is op dit moment alleen een wachtlijst voor de onderbouw. De directeur adviseert om kinderen zo vroeg mogelijk aan te melden.

Presentaties (om na te lezen) die tijdens de bijeenkomst zijn vrij gegeven, zijn te vinden via de volgende link.

  Meer nieuws lezen
  Ik heb een vraag