Planning Buitenoord

In Buitenoord, het nieuwbouwplan in Kortenoord Wageningen, realiseren we circa 430 energiezuinige woningen. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases die we na elkaar in verkoop brengen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Buitenoord.

Fases in verkoop

Fase 3B, 7 en 8 in Buitenoord zijn in verkoop en de toewijzing van de woningen heeft plaatsgevonden.

Alle beschikbare woningen staan online, met onder andere de belangrijkste kenmerken en de definitieve prijzen. Indien er nog bouwnummers vrij zijn, dan kun je op deze vrije bouwnummers direct een optie aanvragen. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de locatie bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan gestart worden met de bouw van de woningen in de betreffende fase.

Naar verwachting start begin 2024 de bouw van de 6 woningen van Buitenoord Fase 3B en als alles volgens planning verloopt, kunnen de 1e woningen begin 2025 worden opgeleverd. We gaan ervan uit dat ook de bouw van de 9 woningen van Fase 8 begin 2024 van start gaat en de kopers begin 2025 de sleutel van hun woning in ontvangst kunnen nemen.

Prognose voortgang bouw en oplevering

De bouw van de 5 woningen in Buitenoord Fase 3A is in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, krijgen de 1e bewoners in het derde kwartaal van 2023 de sleutel van hun nieuwbouwwoning. Ook is de aannemer met de bouw van de 9 woningen van Fase 7 in Buitenoord gestart. De verwachte oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

Aan al bovenstaande prognoses kunnen geen rechten worden ontleend, omdat prognoses altijd afhankelijk zijn van onvoorziene zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hevige regenval, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven. De aannemer houdt je op de hoogte van de planning via de nieuwsbrief.

Planning voorgaande fases

Maak je eigen account Mijn Eigen Huis
Hoe wil je wonen? Bekijk het actuele woningaanbod