Met de zolder kun je zoveel meer

15 januari '20

De zolder is vaak de verblijfplaats van spullen die je niet tot nauwelijks gebruikt zoals kerstspullen en fotoboeken, maar ook de ‘vaste plek’ voor de wasmachine en droger. Op zolder komt vaak te weinig daglicht binnen. Daarom zetten we hem vaak vol met dozen en andere rommel waar we in huis geen plek voor hebben, terwijl het ook een extra kamer kan zijn als er behoefte is aan meer functionele ruimte in huis. Met een aantal verrassende ideeën kun je van jouw bergzolder een echte functionele ruimte maken. Slimme ingrepen, praktische indelingen en creatieve oplossingen kunnen je hierbij helpen.

image alt

Spelen en slapen op zolder

Voor kinderen is de zolder de ultieme slaap- en speelkamer, mits deze speciaal voor dat doel is ingericht natuurlijk. En dat laatste is eenvoudiger dan je denkt. Houd bij de aankoop van je nieuwe woning rekening met de keuzes die je maakt voor de zolderruimte, zodat je van je zolder de ultieme kinderkamer kunt maken. Nu of in de toekomst. Om te spelen is er daglicht nodig. Is dat er niet? Dat kun je heel eenvoudig oplossen met een dakkapel of een groot dakraam. Op die manier verandert een donkere rommelzolder dus in de ultieme slaap- en/of speelkamer voor een van je kinderen. En zo heb jij straks geen last meer van rondslingerend speelgoed in de woonkamer of van die playstation of Xbox. Ideaal!

image alt

De perfecte masterbedroom

Is de zolder in jouw huidige huis vooral een hele grote opbergruimte? Zonde! Gebruik de zolder in je nieuwe huis straks als ouderslaapkamer. Want die ruimte is vaak groter dan je denkt! Je creëert hier met gemak een ruime masterbedroom met wellicht wel een extra badkamer. Op een goed ingerichte zolder kun je makkelijk slapen en misschien wel heerlijk ontspannen in je vrijstaande bad. Is de zolder wat te donker of aan de kleine kant? Plaats dan een dakkapel of dakraam. Een dakkapel op zolder zorgt niet alleen voor daglicht maar ook voor extra ruimte. Plaats bijvoorbeeld op maat gemaakte schuifkasten onder de schuine wanden om je kleding in op te bergen. Wat wil je nog meer?

image alt

Werkkamer, hobbyruimte of sportplek?

Flexwerken wordt steeds populairder. En laat de zolder nou net de perfecte ruimte zijn voor het realiseren van een mooie werkplek. Met een eigen thuiskantoor ontwijk jij de files en heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Dat is pas lekker werken. Of gebruik de zolder als hobbyruimte. Hier kun je bijvoorbeeld instrumenten kwijt of benodigdheden voor hobby’s als schilderen, tekenen, breien of handwerken. De zolder is ook goed te gebruiken als sportplek, yoga of meditatie ruimte. Hoe richt jij de ruimte op zolder straks in?

image alt

Mancave en logeerkamer in één

Met een mancave op zolder heb je nooit meer ruzie over de afstandsbediening. Zo kan jij lekker een romantische film kijken terwijl je partner met zijn vrienden op zolder voetbal kijkt of gaat darten. Plaats in deze ruimte naast een televisie en dartbord ook een (slaap)bank zodat de mannen lekker kunnen chillen en de zolder tevens gebruikt kan worden als logeerkamer. En een bijkomend voordeel: wanneer je partner iets te veel heeft gedronken kan hij in het logeerbed gaan liggen. Dan heb jij tenminste geen last van dat gesnurk. Een win-win situatie dus!

Vragen? Neem contact op
Wil je ook wonen in Buitenoord? Bekijk beschikbaar woningaanbod