Update over Buitenoord

4 mei '22

Als bewoner (of toekomstige bewoner) van Buitenoord ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de wijk. Via deze update brengen we jou graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

Voortgang ontwikkeling

In Buitenoord zijn inmiddels alle woningen in de eerste fase geheel bewoond, in de 2e fase is bijna de helft van de woningen opgeleverd en is de aanleg van het openbaar gebied in volle gang. Afgelopen maanden februari en maart zijn t.b.v. de woningen in fase 4 de bronnen geboord en vanaf april is gestart met de heiwerkzaamheden t.b.v. deze woningen. Vanuit Trebbe wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang en de opleverprognose. In Het Facet is Kuiper Arnhem inmiddels gestart met de werkzaamheden, het aanbrengen bronnen en de heiwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Vanuit Kuiper Arnhem wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang en de opleverprognose.

Aanleggen groen

In het openbaar gebied van fase 1 is inmiddels alle groen aangeplant, vanaf plantseizoen 2022/2023 wordt het overige groen in fase 2 en waar mogelijk fase 4 aangeplant.

Bouwverkeer

Ook tijdens de realisatie van fase 4, 5 en 6 blijft de route van het bouwverkeer lopen via de Nijlantsingel, het bewonersverkeer rijdt via de Voorburglaan en de Frans Beijerstraat, Buitenoord in.

Speellocaties

De speeltuinen aan de Henk Blankestijnstraat wordt op dit moment aangelegd, wel duurt het dan nog aantal weken voordat deze in gebruik genomen kunnen worden. Om gras voldoende ruimte te geven om te groeien worden de beide speellocaties nog ca. 6 weken in de hekken gezet. De speelplaats aan de Prof. Quanjerstraat wordt aangelegd nadat de woningen in fase 4 waar de deze speellocatie in ligt gereed zijn en openbaar gebied is aangelegd.

image alt

Samen houden we Buitenoord schoon!

Een buurt of wijk moet fijn zijn om in te wonen. Wij willen een ieder een prettige woonomgeving bieden met goede voorzieningen. Hiervoor hebben onze hoveniers grotendeels gezorgd. Mede namens hen willen wij vragen om met elkaar de wijk, de bestrating en het groen ook schoon en netjes te houden! Ondanks dat meeste bewoners hiervoor hun best doen, zien we toch regelmatig dat er vanuit aangelegde tuintjes grond in net afgewerkte bermen en plantsoenen de wijk wordt gedumpt. Wij vragen vriendelijk om grond af te voeren en elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag.
Alvast hartelijk dank voor je bijdrage hieraan.

image alt

BouwApp, volg jij hem al?

Kortenoord is volop in ontwikkeling en groeit enorm. Hoe meer inwoners, hoe belangrijker de communicatie is. Als BPD, gemeente Wageningen en alle (onder)aannemers zetten wij ons gedurende het project, voor 100% in om de communicatie zo goed mogelijk voor de omgeving te laten verlopen. Helaas is er een kans dat je overlast ondervindt van de werkzaamheden in uitvoering. Alle betrokkenen doen hun uiterste best om dit te beperken en de BouwApp kan ons hierbij helpen.

De BouwApp downloaden
Voor Kortenoord en dan met name Buitenoord zetten wij de BouwApp in! Hiermee houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het project. Om ons project te volgen neem je de volgende 5 stappen:

1. Download de BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows)
2. Zoek project via ’ontdek’
3. Zoek op “Buitenoord”
4. Selecteer project
5. Klik op ‘Toevoegen aan favorieten’

Elke keer wanneer wij een bericht plaatsen in de BouwApp komt er direct een berichtje (notificatie) op je smartphone of tablet. Wij plaatsen berichten over de stand van zaken, afsluitingen en andere zaken die voor jou als bewoner of projectbetrokkene belangrijk kunnen zijn. Ook kun je met deze app eenvoudig contact met ons opnemen door middel van het tabje “contact”.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk het woningaanbod