Rabobank hypotheekrente korting

16 oktober '19

[ADVERTENTIE] De woningen in Buitenoord fase 1 zijn met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 zeer energiezuinig (m.u.v. de woningen met toewijzingscriteria die hebben een EPC van 0,26). Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in Buitenoord fase 1 een nieuwbouwwoning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Duurzaam wonen

We vinden het belangrijk dat het energieverbruik in jouw woning zo laag mogelijk is. We zorgen daarom onder meer voor uitstekende isolatie en ventilatie, en brengen vloerverwarming aan. We plaatsen zoveel mogelijk zonnepanelen en gebruiken alternatieve oplossingen voor gas, namelijk een bodemwarmtepomp Zo bouwen we comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu. En die lagere maandlasten? Die zijn niet alleen mooi meegenomen je kunt hierdoor ook in aanmerking komen voor een extra leencapaciteit van € 9.000 bij EPC 0,26 of € 15.000 bij EPC van 0.

Meer weten
image alt

Korting op je hypotheek

De Rabobank stimuleert deze duurzame manier van nieuw bouwen met korting op je hypotheek. Je krijgt een duurzaamheidskorting van 0,2% op de hypotheekrente als je een woning koopt met een EPC van 0,4 of lager. Voor Buitenoord biedt de Rabobank naast de duurzaamheidskorting ook een Groen Hypotheek aan. Voor een woning met een EPC van 0,26 betekent dit een Groen Hypotheek van € 100.000 met een rentekorting van 0,5% op het 10 jaarstarief voor alleen een annuïteitenhypotheek. Indien je een woning koopt met een EPC van 0 kan de Groen Hypotheek maximaal € 150.000 worden. Ben of word je klant bij de Rabobank? Dan krijg je ook nog eens 0,2% betaalpakketkorting. Zo kan je dus in totaal maar liefst 0,9% hypotheekkorting krijgen. Alle voorwaarden en meer informatie over de hypotheekkorting bij aankoop van een nieuwbouwwoning vind je op de website van de Rabobank. Daar kun je ook direct jouw maximale hypotheek berekenen.

  Meer nieuws lezen?
  bekijk het woningaanbod