Rabobank hypotheek

29 april '21

[ADVERTENTIE] De woningen in Buitenoord fase 4 zijn met een Beng 2 norm (voorheen EPC) van ≤0 zeer energiezuinig. Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in Buitenoord een woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Duurzaam wonen

We vinden het belangrijk dat het energieverbruik in jouw woning zo laag mogelijk is. We zorgen daarom onder meer voor uitstekende isolatie en ventilatie, en brengen vloerverwarming aan. We plaatsen zoveel mogelijk zonnepanelen en gebruiken alternatieve oplossingen voor gas, namelijk een bodemwarmtepomp Zo bouwen we comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu. En die lagere maandlasten? Die zijn niet alleen mooi meegenomen je kunt hierdoor ook in aanmerking komen voor een extra leencapaciteit.

image alt

Korting op je hypotheek

De Rabobank stimuleert deze duurzame manier van nieuw bouwen met een korting op je hypotheek. Je krijgt een duurzaamheidskorting van 0,1% op je vaste hypotheekrente als je een woning koopt met een energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021 of een EPC van ≤ 0,4 of lager of een Energie-Index van ≤0,6. Voor Buitenoord biedt de Rabobank naast de duurzaamheidskorting ook een Groen Hypotheek aan met uitzondering van de woningen met toewijzingscriteria. In specifieke gevallen kan voor deze woningen toch een Groen Hypotheek verstrekt worden mits dit als meerwerkoptie meegenomen wordt. Vraag hier naar tijdens het gesprek met een van onze adviseurs of hier mogelijkheden voor zijn. Voor een woning met een Beng 2 norm van ≤0 betekent dit een Groen Hypotheek van € 150.000 met een rentekorting van 0,5% op het 10 jaarstarief en bestaat uit een annuïteitenhypotheek. Ben of wordt je klant van de Rabobank? Dan krijg je ook nog eens 0,2% betaalpakketkorting. Zo kan je dus in totaal maar liefst 0,8% hypotheekkorting krijgen. Alle voorwaarden en meer informatie over de hypotheekkorting bij aankoop van een nieuwbouwwoning vind je op de website van de Rabobank. Daar kan je ook direct jouw maximale hypotheek berekenen.

Maximale hypotheek berekenen

De regels voor duurzame hypotheken

Bij een energie neutrale woning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra financieringsruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een nieuwbouwwoning met een EPC van ≤0,6 of een geldig energielabel van ten minste A+++ afgegeven na 1 januari 2021 een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000. De woningen in het nieuwbouwproject Buitenoord voldoen hieraan en komen dus in aanmerking voor deze extra leencapaciteit. Er kan ook gebruik gemaakt worden van extra financieringsruimte van € 15.000 indien de woning aan de Beng 2 (EPC ≤0) norm voldoet. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning en of jij aanspraak kunt maken op deze € 9.000 of € 15.000 extra leencapaciteit.

Alle voordelen op een rijtje

  • Duurzaamheidskorting 0,1%
  • Betaalpakketkorting 0,2%
  • Groen Hypotheek € 150.000 met rentekorting 0,5% alleen op de 10 jaarsrente bij een annuïteitenhypotheek
  • Bij een Beng 2 norm (EPC ≤0) een extra leencapaciteit van € 15.000
  • Geldigheidstermijn hypotheekofferte 1 jaar

Meer weten?

Henk Jansen en collega’s van Rabobank Vallei en Rijn denken graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. Zij kunnen inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en kunnen gratis een financiële check voor je opstellen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar 088-7226600 of een mail sturen naar [email protected].

henk
  Meer nieuws lezen?
  bekijk het woningaanbod