Bereikbaarheid Buitenoord

Buitenoord ligt aan de westkant van Wageningen en aan de buitenrand van de nieuwbouwwijk Kortenoord; tegen Tuinwijk aan. Prachtig gelegen aan het natuurgebied Binnenveld, maar toch dicht bij de binnenstad. Die je in nog geen 10 minuten met fiets of auto bereikt. Met de auto kan je via de Nijlantsingel en de Marijkeweg de wijk vlot in en uit rijden. De vrijstaande woningen aan de zuidzijde worden rechtstreeks ontsloten via de Haarweg.

 

image alt

Met de fiets of openbaar vervoer

Kortenoord is een rustige woonwijk waar je veilig en vlot doorheen kunt fietsen. Vanuit Buitenoord fiets je langs de lange lanen in slechts een minuut of 10 naar het Wageningse centrum. Moet je een trein halen? Dan is het even doortrappen: station Ede-Wageningen ligt op zo’n 30 minuten fietsen. De bus richting het station is ook een goede optie. Stap op bij een van de bushaltes aan de oostkant van Kortenoord.

image alt

Met de auto

De Nijlantsingel aan de noordzijde van Buitenoord en de Haarweg/Marijkeweg aan de zuidzijde zijn de uitvalswegen richting het centrum of richting de N225. Ga je richting het westen dan sta je binnen 10 minuten bij Ouwehands Dierenpark. Aan de oostkant van de stad ligt de A50 die je gemakkelijk met de A15 richting Tiel of de A12 richting Arnhem verbindt.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen
Ook hier wonen? Woningen Buitenoord